توصیه ها و دستورالعمل طب سنتی برای پیشگیری و درمان "آنفلوآنزا"


توصیه ها و دستورالعمل طب سنتی برای پیشگیری و درمان "آنفلوآنزا"
با توجه به درپیش‌بودن فصل پاییز و احتمال افزایش همزمان ابتلا به "آنفلوآنزا" و کرونا، در این مطلب به ۶ توصیه و دستورالعمل طب سنتی در حوزه پیشگیری از ابتلا به سرما‌خوردگی و آنفلوآنزا اشاره و ۸ دستورالعمل درمانی برای آن ذکر شده است.
Date:1399/6/17

امسال با توجه به همه‌گیری شدید کرونا در کشورمان و در سطح جهان، نگرانی‌ها از آغاز فصل پاییز و همه‌گیری آنفلوآنزا نسبت به سال‌های قبل، دوچندان شده است و متأسفانه موج هراس شدیدی هم درباره خطرات همزمان شدن همه‌گیری کووید19 و آنفلوآنزا به جامعه تزریق شده است.
 
یکی از توصیه‌های وزارت بهداشت برای کسب آمادگی برای ورود به فصل پاییز امسال، تزریق واکسن آنفلوآنزا است در حالی که تا به امروز مناقشاتی بر سر برخی عوارض تزریق این واکسن‌های وارداتی و میزان اثر و قدرت واکسینه کردن آن در میان بوده است چرا که برخی از کشورهای جهان، تزریق این واکسن را در کشور خود، محدود یا ممنوع کرده‌اند و بسیاری از افرادی که سال‌های گذشته این واکسن را تزریق کرده‌اند، به آنفلوآنزا مبتلا شده‌ و عملاً شاهد اثر پیشگیرانه این واکسن وارداتی نبوده‌اند!
 
اما در حوزه طب سنتی، اصل مهم و حیاتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌‌های واگیردار مانند سرما‌خوردگی، آنفلوآنزا، کرونا و... بر "تقویت سیستم ایمنی یا همان حفظ تعادل مزاجی بدن" است؛ یعنی از طریق رعایت تدابیر تغذیه‌ای و حفظ‌الصحه، این امکان و توانایی را برای بدن خود فراهم کنیم که حتی در صورت قرار گرفتن در معرض عامل بیماری‌زا نیز بتواند از عهده تدبیر بیماری برآید و از طریق سیستم ایمنی یا آن را دفع کند یا در صورت ابتلا، به‌راحتی از عهده عوارض آن برآید.
 
در ادامه به 6 توصیه و دستورالعمل طب سنتی در حوزه پیشگیری از ابتلا به سرما‌خوردگی و آنفلوآنزا اشاره شده و 8 دستورالعمل درمانی برای آن ذکر شده است:
 
1. مهمترین علت زمینه‌ساز سرماخوردگی در اواخر تابستان و اوایل پاییز، گرم و سرد شدن ناگهانی بدن است لذا کولر منزل را ــ به‌جز ساعات نیمه روز و به‌صورت موقت ــ خاموش کنید؛ از کولر ماشین وقتی بدن گرم است و عرق کرده‌اید استفاده نکنید.
 
2. چنانچه خود و خانواده‌تان تاکنون حجامت نکرده‌اید یا بیش از 6 ماه از آخرین حجامتتان گذشته است و منعی برای آن وجود ندارد، در نخستین فرصت به این امر اقدام کنید.
 
3. هفته‌ای دو سه نوبت "بادکش" ریه را انجام دهید تا سیستم ایمنی بدنتان تقویت شود.
 
4. از خوردن بستنی، نوشابه، آب یخ و زیاده‌روی در مصرف اغذیه با طبیعت سرد مثل ماست، خیار و سالاد پرهیز کنید.
 
5. با سرد شدن هوا قبل از خروج از ساختمان، کلاه بر سر بگذارید و دهان و بینی را بپوشانید.
 
6. در اماکن عمومی از بخور اسفند یا عرق نعناع یا اکالیپتوس استفاده کنید.
 
8 توصیه درمانی برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا
 
1. در اغلب موارد، نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک نیست مگر این که عفونت و تب بالا وجود داشته و لوزه‌ها چرکی شده باشند.
 
2. از تزریق آمپول کورتون مثل بتامتازون و دگزامتازون اکیداً بپرهیزید زیرا با تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌توانند موجب پیشرفت بیماری شوند.
 
3. زکام (آبریزش بینی) نباید با مصرف قرصهای سرماخوردگی و آنتی‌هیستامین درمان شود زیرا در درازمدت باعث امراض شدیدتر مثل سینوزیت می‌شود.
 
4. در صورت بروز گلودرد، مقداری سرکه طبیعی و گلاب (نسبت 1 به 5) مخلوط و مرتب در طول روز غرغره کنید.
 
5. در صورت بروز تب، "آب سیب طبیعی تازه" بنوشید و پاشویه کنید.
 
6. تا زمان بهبود کامل، هر روز پشت ریه‌ها را به‌مدت 15 دقیقه بادکش کنید.
 
7. در صورت بروز سرفه، هر روز صبح با شیر و نشاسته و کمی گلاب، فرنی تهیه و میل کنید؛ در طول روز 150 گرم کلم برگ سبز را پخته و میل کنید؛ در مواردی که سرفه شدید است شب قبل از خواب یک عدد زرده تخم‌مرغ عسلی بخورید.
 
8. مقالات علمی نشان داده است که مصرف دمنوش آویشن و زنجبیل اثرات ضدالتهابی و ضدسرفه و خلط خوبی دارد و در همه‌گیری حاصل از آنفلوآنزا می‌تواند موجب کاهش عوارض بیماری شود.


Rss Services Print  -(4 Body)  Visitor Count: 2659
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image